dijous, 18 d’agost del 2011

QUI SOM?





Des de temps immemorials els atenesos utilitzaven l’assemblea com a mètode democràtic de comunicació, una forma que el moviment 15-M ha emprat com a instrument per a tornar a fer partícip  al poble i que és el que vol fer l’Assemblea de Teulada.

En una assemblea l’estructura es horitzontal, es a dir, no s’accepten representants que prenguin les decisions per altres però si que poden haver portaveus que exposin les decisions de l’assemblea a tercers. La iniciativa de realitzar una assemblea ha sorgit a Teulada de la mà d’un grup reduït de gent indignada al sentir que no s’escolten les opinions, les queixes i els problemes dels ciutadans.

La idea de l’Assemblea es que els ciutadans exposen les seues idees i les defensen, però que també estiguen disposats a acceptar altres idees distintes a les pròpies, perquè eixa és l’essència d’una assemblea, l’enteniment entre dues o més persones.

Com era costum en les democràcies antigues, cada individu tenia que acudir físicament a una reunió per a votar i exposar les seues idees. A més a més d’aquest tipus de democràcia en la que hom participa físicament, volem una democràcia 2.0, perquè creiem que amb les noves tecnologies podem fer una democràcia assembleària i totalment horitzontal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada